Μοσχαράκι με μπάμιες

Για το Κυριακάτικο τραπέζι φτιάξτε Μοσχαράκι με μπάμιες. Είναι υπέροχο!!!

 

Υλικά:
Mοσχάρι 1.200 γρ σε κομματάκια,
τριμμένες ντομάτες και λίγο πελτέ,
μπάμιες τρία τέταρτα του κιλού,
λάδι,
αλάτι,
πιπέρι,
ελάχιστη ζάχαρη,
1 ξύλο κανέλλα,
5 γαρύφαλλα,
5 μπαχάρια,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
λίγο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο,
ξύδι 2 κ.σ.,
κρασί μισό νεροπότηρο,
νερό μισό ποτήρι.
mosxaraki mpamies 2
mosxaraki mpamies 1
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε μπόλικο λάδι.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί.

Μετά ρίχνουμε το νερό, τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μυρωδικά.

Αφήνουμε να βράσει.

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, το αδειάζουμε στο ταψί.

Ρίχνουμε το μαϊντανό, τις μπάμιες, αλάτι και πιπέρι και το ξύδι.

Ανακατεύουμε 1 φορά και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ώρα ή ώσπου να ψηθεί καλά.
 
Σημαντικό: τις μπάμιες τις έριξα κατεψυγμένες όπως ήταν (δικές μου).

Αν είναι φρέσκες περάστε τες πρώτα λίγο από ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
 
Αν σας αρέσουν οι μπάμιες θα το λατρέψετε, είναι φανταστικό!!!!!!