Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές

Κυριακάτικο τραπέζι: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πιπεριές, συνοδεία πιλαφιού.

 

ΥΛΙΚΑ:

Ένα κιλό μοσχάρι κομμάτια 4-5 πόντους,
πιπεριές διάφορες κομμάτια,
κρεμμύδι ένα μεγάλο,
σκόρδο δύο δόντια,
ντομάτα τριμμένη ή πουμαρώ,
λάδι μισό ποτήρι νερού ή όσο θέλετε,
αλάτι, πιπέρι,
δύο φύλλα δάφνης,
μπαχάρια 5,
γαρύφαλλα 4,
κανέλλα ένα ξυλάκι,
ξύδι ένα σφηνάκι,
κρασί κόκκινο ένα ποτηράκι του κρασιού.
mosxaraki piperies 2
mosxaraki piperies 1
Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει χρώμα.

Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε με το κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι και το σκόρδο φετούλες.

Μεταφέρουμε και αυτά στην κατσαρόλα με το λάδι τους.

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να μισοβράσουν.

Ίσως χρειαστεί και άλλο λίγο νερό.

Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και τις ντομάτες.

Αφήνουμε να βράσει και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το ξύδι.
 
Το αφήνουμε μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Πιλάφι: προσέξτε τώρα.
 
Το φτιάχνω όπως η γιαγιά μου, αφού περιπλανήθηκα για χρόνια μετρώντας τα πάντα.
 
Σε μπόλικο νερό αλατισμένο βράζω ρύζι Καρολίνα ή κίτρινο,
(πλυμμένο πάντα το άσπρο όχι το κίτρινο).
 
Όταν βράσει όπως το θέλουμε, το σουρώνω και το καίω με βούτυρο (ακριβώς όπως τα μακαρόνια, έτσι το έκαναν παλιά).
mosxaraki piperies 3