Μοσχάρι λεμονάτο

mosxari lemonato 2

Κυριακάτικο τραπέζι. 

Μοσχάρι λεμονάτο όπως το έφτιαχναν παλιά στην Τέμενη!!

 

 

ΥΛΙΚΑ:

Μοσχάρι κομμένο κομματάκια,

2 φύλλα δάφνης, 

2 λεμόνια,

λάδι μισό ποτήρι του νερού,

αλάτι και πιπέρι,

1 ξύλο κανέλλας,

4 μπαχάρια,

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα,

3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες,

καρότα (προαιρετικά).

Σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας, μετά τα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα (εγώ στο μουλτι), το σκόρδο. 

Σβήνουμε με μισό ποτήρι του νερού κρασί άσπρο. 

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά με 1 ποτήρι νερό ζεστό και τα καρότα.  

Μετά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, 1 κανέλλα, 4 μπαχαρια, 2 φύλλα δάφνης. 

Αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση. Φροντίζουμε να έχει μείνει ζουμάκι. 

Μετά ρίχνουμε σε λεκάνη το χυμό των λεμονιών, μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, μισό ποτήρι νερό και ζουμί. 

Ανακατεύουμε πολύ καλά, το ρίχνουμε στο φαγητό μας και κουνάμε την κατσαρόλα. 

Αν είναι πολύ το ζουμί, αφήνουμε να πάρει μια βράση, όχι να πήξει αλλά μην είναι σαν νερό. 

Είναι υπέροχο, με λεπτή γεύση. 

Σερβίρεται κλασσικά με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

mosxari lemonato 1