Στιφάδο μοσχαράκι, κλασικό Κυριακάτικο φαγητό.
Είναι τέλειο κατάλληλο και για επίσημο τραπέζι.
Το γράφω αναλυτικά για τις νέες κοπέλες.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό και κάτι μοσχάρι (εγώ πήρα στρογγυλό) κομμένο μικρά κομμάτια,
2 κιλά περίπου κρεμμυδάκια μικρά,
3 σκελίδες σκόρδο,
3 φύλλα δάφνης,
5 μπαχάρια,
5 γαρύφαλλα,
1 ξυλάκι κανέλας,
1 σφηνάκι ξύδι,
μισό ποτήρι του νερού κρασί (εγώ έβαλα κόκκινο),
μισό ποτήρι λάδι,
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας,
4 ντομάτες τριμένες στο μούλτι,
1 κ.σ. αλεύρι,
1 κ.γ. γεματο ζάχαρη,
αλάτι και πιπέρι.