Έχετε μούστο;
Φτιάξτε μουσταλευριά!!
Δεν έχετε;
Δείτε πώς τον φτιάχνουν εδώ!
5 νεροπότηρα μούστο έτοιμο,
1 νεροποτηρο αλεύρι
ή
5 μέρη μούστο,
1 μέρος αλεύρι.
1. Βάζουμε τον μούστο σε μέτρια φωτιά.
2. Έχουμε κρατήσει ενάμιση ποτήρι κρύο μούστο και εκεί έχουμε ανακατέψει το αλεύρι.
2. Έχουμε κρατήσει ενάμιση ποτήρι κρύο μούστο και εκεί έχουμε ανακατέψει το αλεύρι.
3. Μόλις γίνει χλιαρός ο μούστος μας στη κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυλό (αλεύρι+μουστο) και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
4. Μόλις πήξει (κάνει τρυπούλες), τον σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ή μπολ και ρίχνουμε καρύδια σπασμένα (Εγώ τα τρίβω στο μούλτι) αμέσως γιατί μετά δεν κολλάνε.
Η μητέρα μας έφτιαχνε σε τεράστια κατσαρόλα πολλές φορές ακριβώς με αυτή τη συνταγή. Δεν ξεχνώ αυτές τις σκηνές.