Μουσταλευριά με μούστο

Έχετε μούστο; 

Φτιάξτε μουσταλευριά!! 

Δεν έχετε; 

Δείτε πώς τον φτιάχνουν εδώ!


5 νεροπότηρα μούστο έτοιμο,
1 νεροποτηρο αλεύρι
 
ή
 
5 μέρη μούστο,
1 μέρος αλεύρι.

 
1. Βάζουμε τον μούστο σε μέτρια φωτιά. 

2. Έχουμε κρατήσει ενάμιση ποτήρι κρύο μούστο και εκεί έχουμε ανακατέψει το αλεύρι.

3. Μόλις γίνει χλιαρός ο μούστος μας στη κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυλό (αλεύρι+μουστο) και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.

4. Μόλις πήξει (κάνει τρυπούλες), τον σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ή μπολ και ρίχνουμε καρύδια σπασμένα (Εγώ τα τρίβω στο μούλτι) αμέσως γιατί μετά δεν κολλάνε.

Η μητέρα μας έφτιαχνε σε τεράστια κατσαρόλα πολλές φορές ακριβώς με αυτή τη συνταγή. Δεν ξεχνώ αυτές τις σκηνές.
Μουσταλευριά με μούστο 1
Μουσταλευριά με μούστο
Μουσταλευριά με μούστο 3
Μουσταλευριά με μούστο 2