ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ!! ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΑ!!!
Η γεύση της με πήγε πολλά χρόνια πίσω.
Την έφτιαχναν στην Τέμενη στις νηστείες και την σερβίρουμε με άχνη και κανέλλα.
Υλικά:
3 ποτήρια του νερού αλεύρι σταρένιο (ή για όλες τις χρήσεις),
1 ποτήρι ελαιόλαδο,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 φλυτζανάκι μικρό του καφέ αλυσίβα,
2 κ.γ. κοφτά κανέλλα,
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο,
1 ποτηράκι κρασί (ή ούζο),
1 κ.γ γεμάτο σόδα,
1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ,
1/4 του κ.γ. αλάτι,
μισό ποτήρι νερό.