σπιτική σάλτσα ντομάτα στο φούρνο

Για το φαγητό, για πίτσες για μακαρόνια. 
Σαν το πουμαρό!!!!
 
Υλικά:
ντομάτες γινωμένες 
(αν έχουμε ποικιλία πομοντόρο καλύτερα),
αλάτι χοντρό,
λάδι
(ρίγανη και βασιλικό αν είναι για πίτσα)
σάλτσα ντομάτα 1
σάλτσα ντομάτα 2
1. Πλένουμε καλά τις ντομάτες (εγώ έβαλα κανονικές πολύ ώριμες).
 
2. Tις κόβω οριζόντια στην μέση, πιέζω ελαφρά να φύγουν τα πολλά σπόρια και συνεχίζω κόβοντας κομμάτια σαν σαλάτα, πετώντας τα σκληραδια.
 
3. Τα βάζουμε στο ταψί με την φλούδα από κάτω.
 
4. Πασπαλίζουμε ελαφρώς με χοντρό αλάτι και ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο.
 
Αν θέλουμε μόνο για πίτσες ρίχνουμε και λίγη ρίγανη και βασιλικό.
 
5. Ψήνουμε στο πάνω και κάτω στους 230 βαθμούς για μιάμιση ώρα ή πιο λίγο.
 
Αν ο φούρνος σας έχει αέρα, βñaλτε δύο ταψιά συγχρόνως.
 
6. Όταν είναι έτοιμα θα το καταλάβετε διότι θα έχουν εξατμιστεί τα νερά που θα βγάλουν και θα αρχίσει να παίρνει χρώμα (Φωτογραφίες).
 
7. Τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα και με το ραβδομπλέντερ ανακατεύουμε, ρίχνουμε και ένα κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά).
 
Γίνεται φανταστικό, τέλειο.
 
Αν έχουμε πολύ υλικό το βάζουμε όπως είναι ζεστό σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα.
 
Κλείνουμε σφιχτά, γυρίζουμε ανάποδα, αφήνουμε 24 ώρες.
 
Μπορούμε επίσης να το βάλουμε στον καταψύκτη σε μικρά πολυμπάγκ.
σάλτσα ντομάτα 3
σάλτσα ντομάτα 4
σάλτσα ντομάτα 5