Ντομάτα τριμμένη στην κατάψυξη
1. Κόβω την γινωμένη ντομάτα οριζόντια.
2. Πιέζω να φύγουν οι πολλοί σπόροι.
3. Αφαιρώ το κοτσανάκι και τυχόν σημάδια.
4. Την κόβω κομμάτια και τα ρίχνω στο μούλτι.
5. Τα τρίβω όχι να γίνουν ζουμί αλλά λίγο πηχτό.
6. Τα κόβω στο μούλτι με την φλούδα τους, ούτε που φαίνεται στο φαγητό.
Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι για να έχουμε γερό έντερο πρέπει να τρώμε τα φρούτα και λαχανικά με την φλούδα τους.
Επίσης εκεί είναι το λυκοπένιο.
7. Τα βάζω σε πολυμπάγκ ανά “μαγεριά” και τα βάζω στον καταψύκτη