ntomatokeftedes5

Ντοματοκεφτέδες

Οι ντοματοκεφτέδες αυτοί είναι πολύ νόστιμοι!!! Το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό! 

Οι Ντοματοκεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που προέρχεται από την Ελλάδα. Αυτά τα μικρά, σφαιρικά κεφτεδάκια φτιάχνονται από ψιλοκομμένες ντομάτες, κρεμμύδια, μυρωδικά και μπαχαρικά. Έπειτα, τα ψήνουμε στο φούρνο ή τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανά. Οι ντοματοκεφτέδες είναι ιδανικοί για ένα γεύμα μεσογειακής διατροφής, καθώς περιέχουν φρέσκες και υγιεινές πρώτες ύλες.

υλικα για ντοματοκεφτεδεσ

ντομάτες,

φέτα,

κεφαλοτύρι,

δυόσμο,

βασιλικό,

μαϊντανό,

κρεμμύδι,

σκόρδο,

πάπρικα γλυκιά ή καυτερή,

αλάτι και πιπέρι,

λίγο αλεύρι,

μπαίκιν. 

ntomatokeftedes1

Ζεματίζουμε ένα λεπτό τις ντομάτες αφού τους έχουμε χαράξει ένα σταυρό. 

Αφήνουμε να στραγγίσουν καλά, τις ξεφλουδίζουμε, και τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.

ntomatokeftedes2

ντοματοκεφτεδες

ntomatokeftedes3
ntomatokeftedes4

Ψιλοκόβουμε δυόσμο, μαϊντανό και βασιλικό. Το κρεμμύδι στο μούλτι να μη φαίνεται και πολύ. Το σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά). Ρίχνουμε το αλεύρι με λίγο μπαίκιν, φέτα τριμμένη, κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί τριμμένο, αλάτι με προσοχή, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά ή καυτερή. Θα γίνει ένα μίγμα μάλλον μαλακό.

Στρώνουμε αντικολητικο χαρτί στο ταψί μας και βάζουμε τους κεφτέδες, αν δεν πλάθονται τα βάζουμε με το κουτάλι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα σε ζεσταμένο από πριν φούρνο. Αν θέλουμε τους τηγανίζουμε. Είναι ιδιαίτεροι και πολύ νόστιμοι.