ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

 

Υλικά για ομελέτα φούρνου:
 
κολοκυθάκια,
πατάτες,
κρεμμύδι,
ντομάτες,
αυγά,
τυριά τριμμένα διάφορα,
φέτα,
αλλαντικά ότι θέλουμε προαιρετικά,
πιπεριές διάφορες,
αλάτι και πιπέρι,
ρίγανη λίγη.
 
Οι ποσότητες είναι ανάλογα για πόσα άτομα θέλουμε.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη και τα στίβουμε με τα χέρια.

Σε αντικολητικό τηγάνι ριχνουμε ελάχιστο λάδι και αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια να πάρουν χρώμα.

Μετά το κρεμμύδι λεπτές φέτες, και τις πιπεριές, μπέικον ή λουκανικο ή άλλα αλλαντικά και τέλος την ντομάτα.

Σε ταψάκι ρίχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα αλάτι και πιπέρι και πάνω βάζουμε τα λαχανικά μας, τα αλλαντικά αν έχουμε,την φέτα, την ρίγανη και τέλος τα τριμμένα τυριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμους για μισή ώρα.

Είναι σαν πίτσα.

Μπορούμε να βάλουμε και άλλα δηλαδή: μανιτάρια, μελιτζάνες κομματάκια, μαϊντανό κ.λ.π.