Το παγωτό κρέμα είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα επιδόρπια, με την πλούσια, βελούδινη υφή του και τη γεμάτη γεύση του να το καθιστούν ακαταμάχητο.
Ιδανικό για να απολαύσετε μόνο του ή να συνοδεύσει γλυκά, όπως γλυκά του κουταλιού ή σιροπιαστά, το παγωτό κρέμα προσφέρει την απόλυτη δροσιά σε κάθε μπουκιά.
Αποτελεί επίσης την τέλεια βάση για τη δημιουργία μοναδικών γλυκών δημιουργιών, από milkshakes μέχρι συνοδευτικό άλλων γλυκών, κάνοντας κάθε γεύμα πιο γλυκό και απολαυστικό.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο παγωτό που μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι επιθυμούμε, όπως φιστίκι Αίγινας, βυσσινάδα ή τρούφα.
Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε λιωμένη κουβερτούρα αντί για τρούφα.
Χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα με την άχνη, το γάλα και το λικέρ μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και τη μαστίχα, συνεχίζοντας το χτύπημα
Σε μεταλλικό δοχείο, βάζουμε το μισό μείγμα. Στο υπόλοιπο, προσθέτουμε λίγη τρούφα και το χτυπάμε να ανακατευτούν.
Ρίχνουμε και τα δύο μείγματα στο δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες.