παγωτό κρέμα 6

παγωτό κρέμα

Το παγωτό κρέμα είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα επιδόρπια, με την πλούσια, βελούδινη υφή του και τη γεμάτη γεύση του να το καθιστούν ακαταμάχητο.

Ιδανικό για να απολαύσετε μόνο του ή να συνοδεύσει γλυκά, όπως γλυκά του κουταλιού ή σιροπιαστά, το παγωτό κρέμα προσφέρει την απόλυτη δροσιά σε κάθε μπουκιά.

Αποτελεί επίσης την τέλεια βάση για τη δημιουργία μοναδικών γλυκών δημιουργιών, από milkshakes μέχρι συνοδευτικό άλλων γλυκών, κάνοντας κάθε γεύμα πιο γλυκό και απολαυστικό.

Εδώ με μία μικρή παραλλαγή τύπου stracciatella. 

Υλικά:
– 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
– 1 κουτί φυτική κρέμα μορφατ
– 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
– 1 σφηνάκι λικέρ (όποιο θέλουμε)
– 2 χαρτάκια βανίλιες
– 2 δάκρυα μαστίχας τριμμένα σε σκόνη
– 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη άχνη
– Τρούφα

 

Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο παγωτό που μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι επιθυμούμε, όπως φιστίκι Αίγινας, βυσσινάδα ή τρούφα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε λιωμένη κουβερτούρα αντί για τρούφα.

παγωτό κρέμα 4
παγωτό κρέμα 1

Χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα με την άχνη, το γάλα και το λικέρ μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και τη μαστίχα, συνεχίζοντας το χτύπημα

παγωτό κρέμα 2

 Σε μεταλλικό δοχείο, βάζουμε το μισό μείγμα. Στο υπόλοιπο, προσθέτουμε λίγη τρούφα και το χτυπάμε να ανακατευτούν.

παγωτό κρέμα 3

Ρίχνουμε και τα δύο μείγματα στο δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες.