Παγωτό σοκολάτα διαίτης

Το παγωτό σοκολάτα διαίτης είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν την υπέροχη γεύση της σοκολάτας χωρίς να ανησυχούν για τις θερμίδες.

Φτιαγμένο με χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και λιπαρά συστατικά, αυτό το παγωτό διατηρεί την πλούσια σοκολατένια γεύση που αγαπάμε, ενώ είναι πιο φιλικό στη διατροφή μας.

Είτε το απολαμβάνετε μόνο του είτε ως συνοδευτικό σε επιδόρπια, το παγωτό σοκολάτα διαίτης είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και την υγιεινή διατροφή.

Παγωτό σοκολάτα διαίτης 6

Δείτε εδώ τη συνταγή για παγωτό σοκολάτα με φουλ λιπαρά για μία πιο πλούσια γεύση

Εύκολη συνταγή για παγωτό κρέμα με απλά υλικά. Δείτε την εδώ.

Μία πεντανόστιμη συνταγή για παγωτό φράουλα στην λάιτ εκδοχή της με στέβια.

Εύκολο και γρήγορο παγωτό γιαούρτι με γιαούρτι στραγγιστό.

Παγωτό σοκολάτα διαίτης 1
Υλικά για το Παγωτό σοκολάτα διαίτης.
 
Ένα κουτί κρέμα μόρφατ,
ένα κουτάκι 200 γρμ. φυτική κρέμα γάλακτος λάιτ,
1 κ.σ. στέβια υγρή,
μια κουβερτούρα.
 
Για την παρασκευή ενός απολαυστικού παγωτού σοκολάτα διαίτης, θα χρειαστείτε επιλεγμένα υλικά που συνδυάζουν την πλούσια γεύση με χαμηλότερες θερμίδες.
 
Η κρέμα Μόρφατ προσφέρει βελούδινη υφή, ενώ η φυτική κρέμα γάλακτος λάιτ των 200 γρμ. προσθέτει μια ελαφριά και αφράτη αίσθηση.
 
Η υγρή στέβια σε μία κουταλιά της σούπας εξασφαλίζει τη γλυκύτητα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδα θερμίδων.
 
Η κουβερτούρα δίνει ένταση στη σοκολατένια γεύση, χωρίς να θυσιάζεται η απόλαυση.
Παγωτό σοκολάτα διαίτης 3

Βήμα 1ο

Χτυπάμε την κρέμα μόρφατ με μια κ.σ. στέβια υγρή, πολύ καλά και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος χτυπώντας πολύ καλά να αφρατέψει.

Παγωτό σοκολάτα διαίτης 2

Βήμα 2ο

Λιώνουμε σε μπαιν μαρί κουβερτούρα σκέτη. Ρίχνουμε στην κρέμα την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε. 

Προσοχή τώρα. Εδώ έχουμε μια mouse chocolat, μια μους σοκολάτας υπέροχη. 

Aν θέλουμε σταματάμε εδώ τη συνταγή και φτιάχνουμε ένα γλυκό ως εξής: 

Σε ψηλό ποτήρι τρίβουμε μπισκότα, στον πάτο, συνεχίζουμε με την κρέμα και πάνω πάλι μπισκότα, κερασάκια, ότι θέλουμε. 

Βήμα 3ο

Αν θέλουμε συνεχίζουμε για το παγωτό μας.

Έχουμε βάλει στην κατάψυξη ένα λεκανάκι μεταλλικό, ρίχνουμε το υλικό μας και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.

 

Βήμα 4ο

Σε μισή ώρα το βγάζουμε και με ένα κουτάλι ξύνουμε κυκλικά από τα τοιχώματα της λεκάνης το υλικό που έχει παγώσει φέρνοντάς το προς το υπόλοιπο παγωτό. Αυτό θα γίνει τρεις φορές σε διάστημα μιας ώρας ώσπου να παγώσει, για να αφρατέψει.

 

Είναι υπέροχο, δεν γίνεται μεγάλη ποσότητα.

Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο, μπισκότο ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Παγωτό σοκολάτα διαίτης 5