Πατζαροσαλάτα

Μία συνταγή για μια υπέροχη πατζαροσαλάτα!!

Η Πατζαροσαλάτα είναι ένα δημοφιλές πιάτο της ελληνικής κουζίνας.

Αποτελείται από βρασμένo πατζάρι, που κόβεται σε κύβους, και ανακατεύεται με ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι.

Συνήθως σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες από τυρί φέτα.

Είναι μια δροσερή και νόστιμη επιλογή για όλες τις ημέρες του χρόνου.

patzarosalata 2
patzarosalata

Υλικά

Μισό κιλό παντζάρια βρασμένα και κομμένα κυβάκια (μόνο τα γουλιά)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο,
μισό ξυνόμηλο φρέσκο κομμένο σε κύβους,
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό,
2 κ.σ. μαγιονέζα,
1 σφηνάκι λάδι,
πιπέρι, αλάτι λίγο,
βαλσαμικό 1 κ.σ. (ή ξύδι)
 
 

Εκτέλεση

Απλά ανακατεύουμε και έτοιμη και νοστιμότατη.
Άλλες φορές ρίχνω και καρύδια, σήμερα δεν έβαλα.
patzarosalata