Παστέλι

Το παστέλι είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες και πολύ υγιεινό!

Υλικά:
300 γραμμάρια σουσάμι,
300 γρμ μέλι,
αμύγδαλα καβουρδισμένα ολόκληρα.
 
Η συνταγή είναι του Ν.Τσελεμεντέ του σπουδαίου αυτού μάγειρα και ζαχαροπλάστη που όλοι τον αντιγράφουν αλλά δεν τον αναφέρουν.
παστελι 7
παστελι 1

1. Ξεκινάω σε κατσαρολάκι να καβουρδίζω το σουσάμι ανακατεύω με σύρμα ώσπου να πάρει το χρώμα καστανόχρυσο. 

2. Όταν ακούτε να σκάει είναι έτοιμο, το μεταφέρω σε λεκανίτσα αλλιώς θα συνεχίσει να ψήνεται. 

παστελι 2

3. Σε τηγάνι αντικολλητικό ρίχνω τα αμύγδαλα σκέτα και τα καβουρδίζω λίγο, μετά τα ρίχνω στο σουσάμι.

παστελι 3

4. Σε κατσαρόλα ρίχνω το μέλι ανακατεύω, ίσως βγάλω λίγο αφρό και αφήνω να δέσει λίγο. Δηλαδή πέντε λεπτά.

παστελι 4

5. Μετά ρίχνω μέσα το σουσάμι με τα αμύγδαλα και ανακατεύω άλλα 3-4 λεπτά. 

παστελι 5

6. Έχω σε λαμαρίνα στρώσει αντικολητικο χαρτί και αδειάζω με μαρίζ το υλικό μου. 

7. Το στρώνω λίγο με την μαρίζ. 

8. Πριν κρυώσει το κόβω με μεγάλο μαχαίρι.

παστελι 6

9. Μπορείτε επίσης να βάλετε διάφορους ξηρούς καρπούς ή και καθόλου. 

10. Είναι υπέρ τροφή (super food).