Μπεσαμέλ:
σε κατσαρόλα ρίχνουμε 7 κ.σ. βούτυρο ή φυτίνη.
Αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 6-7 κ.σ. αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Ρίχνουμε το μισό γάλα από το λίτρο χλιαρό, ξαναβάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα, μοσχοκάρυδο τριμμένο μισό κ.γ ή και πιο λίγο, αλάτι, πιπέρι, μισό κ.γ.ζάχαρη.
Όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 ή δύο αυγά χτυπημένα ελαφρά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
Μπορούμε και να παραλείψουμε τα αυγά.
Το μυστικό για να μην σας σβολιάσει ποτέ η μπεσαμέλ
είναι η περισσότερη δουλειά να γίνεται εκτός φωτιάς.