pastourmadopita 4

πιτεσ με αλλαντικα

Παστουρμαδόπιτα

Υλικά:

δύο φύλλα σφολιάτας,
20 φέτες παστουρμά με το τσιμένι του,
φέτες λογάδι τυρί του τοστ ή άλλη μάρκα,
250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη,
1 πιπεριά Φλωρίνης κυβάκια,
1 ντομάτα μεγάλη γινωμένη κομμένη κυβάκια,
ελάχιστο λάδι.
pastourmadopita 2
1. Λαδώνουμε το ταψί μας.
 
2. Στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
 
3. Πάνω του απλώνω τις φέτες του τυριού.
 
4. Από πάνω μετά στρώνουμε τον παστουρμά.
pastourmadopita 1
5. Μετά πάνω του ρίχνουμε την ντομάτα με την πιπεριά ανακατεμένα.
 
6. Βάζουμε από πάνω το τριμμένο κασέρι.
 
7. Τέλος στρώνουμε και το άλλο φύλλο της σφολιάτας και κλείνουμε τις άκρες.
 
8. Με καλαμάκι τρυπάμε το πάνω φύλλο.
 
9. Αλείφουμε με πινέλο λάδι λίγο.
 
10. Ρίχνουμε σουσάμι και κόβουμε προσεχτικά το πάνω φύλλο μόνο.
pastourmadopita 3
11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή λίγο παραπάνω.
pastourmadopita 5

Είναι πάρα πολύ νόστιμη πίτα. Καλύτερα να φαγωθεί ζεστή.