Πατατοκεφτέδες

Οι πατατοκεφτέδες είναι πολύ ωραία συνταγή και συνοδευτικό για όλα τα κυρίως πιάτα και τρώγονται πολύ ευχάριστα από όλους.

patatokeftedes10

Υλικά:
πατάτες,
τυρί τριμμένο,
εγώ βάζω κεφαλογραβιέρα εσείς ότι θέλετε
ακόμα και φέτα πάει,
2 αυγά,
2 κ.σ. αλεύρι,
πάπρικα,
πιπέρι, ψιλοκομμένο ζαμπόν,
αλάτι αναλόγως πόσο αλμυρά είναι τα τυριά,
ένα σφηνάκι λάδι.

Από λίγο και πολύ ψιλοκομμένα:
 
μαϊντανό,
άνηθο,
λίγο μαντζουράνα,
βασιλικό,
δυόσμο,
κρεμμυδάκια φρέσκα.

 

 

 

 

Οι πατατοκεφτέδες είναι πολύ ωραίοι για μεζέ.
 
Οι νηστίσιμοι γίνονται χωρίς αυγά και τυρί.
patatokeftedes1

Βήμα 1

Λιώνουμε τις πατάτες όσο είναι χλιαρές

patatokeftedes2

Βήμα 2

προσθέτουμε τα υπόλοιπα και πλάθουμε το υλικό μας.

patatokeftedes3

Βήμα 3

Το βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες οπωσδήποτε.

patatokeftedes4

Βήμα 4

Μετά βάζουμε στα χέρια μας αλεύρι ή λάδι και πλάθουμε μικρά στρογγυλά, τα πιέζουμε λίγο από πάνω.

patatokeftedes5

Βήμα 5

Τα αλευρώνουμε κανονικά.

patatokeftedes6

Βήμα 6

Ιδανικά τηγανίζονται σε φριτεζα ή σε πολύ λάδι.

patatokeftedes 7

Βήμα 7

Τις γυρίζουμε 1 φορά με δύο πηρούνια.

patatokeftedes9

Βήμα 8

Τους βάζουμε σε χαρτοπετσέτες να φύγει το πολύ λάδι πριν τους σερβίρουμε. Καλή όρεξη!