Πατατοκεφτέδες

Οι πατατοκεφτέδες είναι πολύ ωραία συνταγή και συνοδευτικό για όλα τα κυρίως πιάτα και τρώγονται πολύ ευχάριστα από όλους.

Οι Πατατοκεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται από την ανάμειξη πατάτας, κρεμμυδιού, μπαχαρικών και αυγού. Η προετοιμασία των πατατοκεφτέδων είναι απλή, αλλά απαιτεί υπομονή και μεράκι. 

Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα σχηματίζουν μικρές μπαλίτσες και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές. Οι πατατοκεφτέδες συνοδεύονται συνήθως με σάλτσα τυριού ή σκορδαλιά.

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας και συχνά σερβίρεται ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.

patatokeftedes10

Υλικά:
πατάτες,
τυρί τριμμένο,
εγώ βάζω κεφαλογραβιέρα εσείς ότι θέλετε
ακόμα και φέτα πάει,
2 αυγά,
2 κ.σ. αλεύρι,
πάπρικα,
πιπέρι, ψιλοκομμένο ζαμπόν,
αλάτι αναλόγως πόσο αλμυρά είναι τα τυριά,
ένα σφηνάκι λάδι.

Από λίγο και πολύ ψιλοκομμένα:
 
μαϊντανό,
άνηθο,
λίγο μαντζουράνα,
βασιλικό,
δυόσμο,
κρεμμυδάκια φρέσκα.

 

 

 

 

Οι πατατοκεφτέδες είναι πολύ ωραίοι για μεζέ.
 
Οι νηστίσιμοι γίνονται χωρίς αυγά και τυρί.
patatokeftedes1

Βήμα 1

Λιώνουμε τις πατάτες όσο είναι χλιαρές

patatokeftedes2

Βήμα 2

προσθέτουμε τα υπόλοιπα και πλάθουμε το υλικό μας.

patatokeftedes3

Βήμα 3

Το βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες οπωσδήποτε.

patatokeftedes4

Βήμα 4

Μετά βάζουμε στα χέρια μας αλεύρι ή λάδι και πλάθουμε μικρά στρογγυλά, τα πιέζουμε λίγο από πάνω.

patatokeftedes5

Βήμα 5

Τα αλευρώνουμε κανονικά.

patatokeftedes6

Βήμα 6

Ιδανικά τηγανίζονται σε φριτεζα ή σε πολύ λάδι.

patatokeftedes 7

Βήμα 7

Τις γυρίζουμε 1 φορά με δύο πηρούνια.

patatokeftedes9

Βήμα 8

Τους βάζουμε σε χαρτοπετσέτες να φύγει το πολύ λάδι πριν τους σερβίρουμε. Καλή όρεξη!