patatopita strifti 10

Πατατόπιτα στριφτή

Λίγο δύσκολη στο κλείσιμο αλλά πολύ νόστιμη πατατόπιτα στο τηγάνι. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με λαχανικά της αρεσκείας σας αλλά και αλλαντικά και τυριά που αγαπάτε. Γινέται πολύ νόστιμη και τρώγεται ζεστή για μέγιστη απόλαυση!

Πατατόπιτα στριφστή στο τηγάνι νηστίσιμη

Υλικά:
πατάτες βρασμένες,
κρεμμύδι ξερό τριμμένο,
κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
άνηθο,
μαϊντανό,
δυόσμο,
λίγο λαδάκι,
καρότο τριμμένο,
αλάτι και πιπέρι,
μέλι προαιρετικά για πάνω.
patatopita strifti 5
patatopita strifti 1
Χρησιμοποιώ φύλλο δικό μας ή σφολιάτα έτοιμη.
Θα πρέπει με τον πλάστη να την ανοίξετε πολύ να γίνει λεπτή.
Θα την ανοίξετε στενόμακρη (φωτογραφία).
patatopita strifti 2

Λιώστε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο.

patatopita strifti 7
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά σε μία λεκάνη.
Ανακατέψτε τα υλικά με ένα κουτάλι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
patatopita strifti 6
Γεμίστε με τη ζύμη.
 
patatopita strifti 8
Τηγανίστε σε καυτό λάδι.
Καλή σας όρεξη!
patatopita strifti 3