Πατατοπιτάκια νηστίσιμα
Υλικά:
Πατάτες βρασμένες και τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη,
καρότα βρασμένα και λιωμένα,
άνηθο ψιλοκομμένο,
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
δυόσμο ψιλοκομμένο,
κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα,
αλάτι,
πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά.
Υλικά:
Πατάτες βρασμένες και τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη,
καρότα βρασμένα και λιωμένα,
άνηθο ψιλοκομμένο,
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
δυόσμο ψιλοκομμένο,
κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα,
αλάτι,
πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά.
Ζεσταίνω ή βράζω πατάτες και καρότα
Σε τηγάνι με μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο σωτάρω ελαφρά τα κρεμμυδάκια μόνο.
Σε λεκάνη έχω τα υλικά όλα και ρίχνω μέσα τα κρεμμυδάκια, ανακατεύω.
Έχω φτιάξει φύλλο δικό μου και έχω κόψει στρογγυλά.
Βάζω λίγο υλικό, λαδώνω λίγο για να κολλήσει, διπλώνω και πατάω με τα δάχτυλα να κολλήσει το πιτάκι μου.
Με πηρούνι κάνω στις άκρες σχέδιο. Λαδώνω ελαφρά το ταψί, λαδώνω και τα πιτάκια μου και ρίχνω πάνω σουσάμι.
Ψήνω περίπου μισή ώρα ή λιγότερο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Είναι πεντανόστιμα!!