Πατατοπιτάκια νηστίσιμα

Υλικά:
Πατάτες βρασμένες και τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη,
καρότα βρασμένα και λιωμένα,
άνηθο ψιλοκομμένο,
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
δυόσμο ψιλοκομμένο,
κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα,
αλάτι,
πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά. 

patatopitakia10

Βήμα 1

Ζεσταίνω ή βράζω πατάτες και καρότα

patatopitakia1

Βήμα 2

Σε τηγάνι με μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο  σωτάρω ελαφρά τα κρεμμυδάκια μόνο. 

patatopitakia4

Βήμα 3

Σε λεκάνη έχω τα υλικά όλα και ρίχνω μέσα τα κρεμμυδάκια, ανακατεύω. 

patatopitakia5

Βήμα 4

Έχω φτιάξει φύλλο δικό μου και έχω κόψει στρογγυλά. 

patatopitakia8

Βήμα 5

Βάζω λίγο υλικό, λαδώνω λίγο για να κολλήσει, διπλώνω και πατάω με τα δάχτυλα να  κολλήσει το πιτάκι μου. 

patatopitakia6

Βήμα 6

Με πηρούνι κάνω στις  άκρες σχέδιο. Λαδώνω ελαφρά το ταψί, λαδώνω και τα πιτάκια μου και ρίχνω πάνω σουσάμι. 

patatopitakia7

Βήμα 7

Ψήνω περίπου μισή ώρα ή λιγότερο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 

patatopitakia9

Μπορείτε να τα φτιάξετε και με έτοιμο φύλλο ή Σφολιάτα.

Είναι πεντανόστιμα!!