**Συνταγή για Πιλάφι Σπυρωτό**
**Υλικά:**
– 2 κούπες οσπρίων ρυζιού
– Νερό
– Αλάτι
– Λαχανικά (π.χ. καρότα, πράσινα φασολάκια, αρακάς), κομμένα σε μικρά κομμάτια
– Βούτυρο γάλακτος
– Τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένο
**Οδηγίες:**
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέσετε αλάτι.
2. Ρίξτε το ρύζι στο βραστό νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμένει ελαφρώς τραγανό.
3. Σουρώστε το ρύζι με ένα σουρωτήρι και ξέπλυντε το με κρύο νερό.
4. Επιστρέψε το ρύζι στην κατσαρόλα και πρόσθεσετε τα λαχανικά που έχουν προηγουμένως βράσει και σουρωθεί.
5. Ανακάτεψτε καλά το ρύζι και τα λαχανικά.
6. Βάλετε ένα μεγάλο κομμάτι βούτυρο γάλακτος στο μείγμα και ανακάτεψτε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να καλυφθεί ομοιόμορφα το ρύζι.
7. Σερβίρετε το πιλάφι σπυρωτό σε ένα μπολ και πασπάλιστε το με τριμμένο τυρί παρμεζάνας ή γραβιέρας.
8. Απολαύστε το ζεστό!