pilafi salata 5

Πιλάφι με σαλάτα και ρύζι.

Η μητέρα μας έφτιαχνε το πιλαφι όπως φτιάχνουμε σήμερα τα μακαρόνια.
Σε κατσαρόλα έριχνε μπόλικο νερό μόλις έπαιρνε βράση έριχνε αλάτι και το ρύζι.
Μόλις έβραζε όσο ήθελε το σουρωνε και το ζεμάταγε με λάδι η βούτυρο.
Εδώ το έφτιαξα έτσι τόσο απλά, χωρίς να μετρήσω τίποτα, έβαλα ρύζι κίτρινο μακρύκοκο.
Κοιτάξτε το βιντεάκι πόσο σπυρωτό γίνεται.
Σερβίρεται με τα πάντα.
Κράτησα και για την σαλάτα.
Το κόκκινο ρύζι το έκανα με τριμμένο πατζαρι και το κίτρινο με κουρκουμά. Έβαλα και μίξ με λαχανικά.
Μπορείτε να βάλετε:
κρεμμυδάκι φρέσκο, μαϊντανό, η μαγιονέζα ή βαλσαμική κρέμα ή λεμόνι ή τριμμένο τυρί ή ότι ντρεσιγκ σκεφτείτε ή με γιαούρτι…
Είναι όμορφη για τραπέζι.
Εγώ έριξα λεμόνι και τυρί άσπρο νηστίσιμο.
pilafi salata 2

Βήμα 1.

Βράζουμε το ρύζι.

pilafi salata 3

Βήμα 2.

Το σουρώνουμε.

pilafi salata 4

Βήμα 3.

Το καίμε με βούτυρο.