Πιλάφι θαλασσινών
Το πιλάφι θαλασσινών είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, συνδυάζοντας την φρεσκάδα των θαλασσινών με την απλότητα του ρυζιού.
Είναι ιδανικό για γιορτινά τραπέζια ή για ένα ξεχωριστό κυριακάτικο γεύμα με την οικογένεια.
Η γεύση του ενισχύεται από φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό και δυόσμο, ενώ οι χυμοί των θαλασσινών δίνουν στο ρύζι μοναδικό άρωμα και πλούσια γεύση.
Η προετοιμασία του είναι σχετικά απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θαλασσινά προτιμάτε, όπως γαρίδες, καλαμάρια, μύδια και χτένια, για να δημιουργήσετε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και υφή. Σερβίρετέ το με φρέσκο λεμόνι και συνοδεύστε το με μια δροσερή σαλάτα για ένα πλήρες και απολαυστικό γεύμα.
Είναι κυρίως πιάτο αλλά μπορούμε να το βγάλουμε σε τραπέζι για συμπλήρωμα.