πιλάφι θαλασσινών 7

Πιλάφι θαλασσινών

Το πιλάφι θαλασσινών είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, συνδυάζοντας την φρεσκάδα των θαλασσινών με την απλότητα του ρυζιού.

Είναι ιδανικό για γιορτινά τραπέζια ή για ένα ξεχωριστό κυριακάτικο γεύμα με την οικογένεια.

Η γεύση του ενισχύεται από φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό και δυόσμο, ενώ οι χυμοί των θαλασσινών δίνουν στο ρύζι μοναδικό άρωμα και πλούσια γεύση.

Η προετοιμασία του είναι σχετικά απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θαλασσινά προτιμάτε, όπως γαρίδες, καλαμάρια, μύδια και χτένια, για να δημιουργήσετε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και υφή. Σερβίρετέ το με φρέσκο λεμόνι και συνοδεύστε το με μια δροσερή σαλάτα για ένα πλήρες και απολαυστικό γεύμα.

Είναι κυρίως πιάτο αλλά μπορούμε να το βγάλουμε σε τραπέζι για συμπλήρωμα.
Υλικά:
 
1 πακέτο κομματάκια θαλασσινών,
μερικές γαρίδες,
πιπεριές διάφορες κομματάκια, 1 κρεμμύδι μέτριο μικρά κομματάκια,
καλαμπόκι,
ρύζι μακρύκοκο,
μερικά τοματίνια,
ελάχιστο άνηθο
και μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο,
αλάτι και πιπέρι,
μια κ.σ. βούτυρο γάλακτος.
πιλάφι θαλασσινών 6
πιλάφι θαλασσινών 3

Σε κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό βράζω τις γαρίδες και τα θαλασσινά για λίγο γιατί είναι προβρασμένα. Στραγγίζω και στο ζουμί ρίχνω 250 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκο.

πιλάφι θαλασσινών 2

Μόλις κοντεύει να πιει το ζουμί του ρίχνω τα θαλασσινά, τις γαρίδες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Όταν δεν έχει πια νερό ρίχνω το βούτυρο και στο τέλος τα τοματίνια.

πιλάφι θαλασσινών 8

Στο σερβίρισμα αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε τυρί γραβιέρα η ότι άλλο, και μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο.