πιπεριές φλωρίνης με τυρί 6

Πιπεριές φλωρίνης με τυρί και γιαούρτι

Οι πιπεριές Φλωρίνης με τυρί στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό ορεκτικό που συνδυάζει την πλούσια γεύση των γλυκών, κόκκινων πιπεριών Φλωρίνης με τη νοστιμιά του τυριού.

Αυτή η συνταγή αντλεί τις ρίζες της από την ελληνική επαρχία, όπου τα απλά, φρέσκα υλικά μετατρέπονται σε πιάτα γεμάτα γεύση και παράδοση.

Οι πιπεριές ψήνονται στο φούρνο, γεμισμένες με τυρί φέτα ή άλλο τοπικό τυρί, απορροφώντας τα αρώματα και τις γεύσεις του ελληνικού τοπίου.

Αυτό το πιάτο είναι ένα από τα αγαπημένα σε ταβέρνες και σπιτικά τραπέζια, αποτυπώνοντας τη ζεστασιά και την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας.

Πιπεριές Φλωρίνης με τυρί και γιαούρτι!!!!


Υλικά:
6 πιπεριές Φλωρίνης, 
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη, 
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, 
150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα ή μοτσαρέλλα, 
ελάχιστο δυόσμο 
και άνηθο ψιλοκομμένο, 
πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά, 
ελάχιστο αλάτι, 
1 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό,
ντοματίνια κομμένα στην μέση.
πιπεριές φλωρίνης με τυρί 5
πιπεριές φλωρίνης με τυρί 1

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε όπως στη φωτογραφία.

πιπεριές φλωρίνης με τυρί 2

Ετοιμάζουμε το υλικό (φωτογραφία). Αδειάζουμε τα σπόρια και γεμίζουμε με το υλικό μας. Βάζουμε τα ντοματίνια πάνω στο υλικό.

πιπεριές φλωρίνης με τυρί 4

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα τριμμένη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά!!!!