Πιπεριές τουρσί

Πιπεριές τουρσί.

Άρμη:
1 κιλό νερό,
3 κ.σ.αλάτι χοντρό (Υπολογίστε στο 8% το αλάτι)
2 κ.σ. ζάχαρη,
1 φλυτζάνι τσαγιού ξύδι,
πιπέρι κόκκους,
μπαχάρι κόκκους,
γαρύφαλλα,
σκελίδες σκόρδο,
σέλινα κοτσάνια,
και ότι άλλο μυρωδικό σας αρέσει,
πιπερίτσες καυτερές….
Πιπεριές τουρσί 4
Πιπεριές τουρσί
1. Πλένουμε τις πιπεριές, τα κέρατα και στρογγυλές, πράσινες, κόκκινες, κίτρινες.
 
2. Τις κόβουμε και βγάζουμε τα σπόρια ή τα κέρατα ολόκληρα αφαιρώντας τα σπόρια από πάνω.
 
3. Αν έχουμε μικρούλες τις βάζουμε ολόκληρες τρυπώντας ελαφρά.
4. Βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει τις βουτάμε μόνο 3 λεπτά.
 
5. Φυλάμε το μισό νερό, μετά σε σουρωτήρι να κρυώσουν.
 
6. Στο νερό που φυλάξαμε ρίχνουμε και άλλο (υπολογίζουμε περίπου πόσο θέλουμε), το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι.
 
7. Βράζουν 10 λεπτά, αφήνουμε στην άκρη.
 
8. Εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει τα βάζα, και τα καπάκια, τα έχουμε βάλει σε πετσέτα μπρούμυτα για μισή ώρα στους 100 βαθμούς.
 
9. Πιάνουμε με πετσέτα το βάζο ζεστό και ρίχνουμε τα πιπέρια.
 
10. Ρίχνουμε τα μυρωδικά πιπέρια κ.λ.π. και με κουτάλα ρίχνουμε την άλμη ζεστή.
 
10. Κουνάμε λίγο να ανεβούν μερικές φυσαλίδες, γεμίζουμε ένα πόντο από το καπάκι.
 
Να ξέρετε ότι αν ακουμπάει στο καπάκι στην άλμη σκουριάζει.
Πιπεριές τουρσί 2
Πιπεριές τουρσί 3
11. Κλείνουμε γρήγορα και σφιχτά με το καπάκι και το βάζουμε μπρούμυτα και αφήνουμε για 24 ώρες και δεν το κουνάμε.

12. Πρέπει το καπάκι να εχει τραβηχτεί προς τα μέσα ελαφρώς.
 
13. Αν οι πιπεριές είναι χονδρές και σκληρές θέλουν 2 λεπτά ζεμάτισμα πριν.
 
14. Διατηρούνται εκτός ψυγείου και 3-4 χρόνια.
 
Τα βάζουμε σε σαλάτες, ή σε ουζάκι ή σκέτα