4. Βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει τις βουτάμε μόνο 3 λεπτά.
5. Φυλάμε το μισό νερό, μετά σε σουρωτήρι να κρυώσουν.
6. Στο νερό που φυλάξαμε ρίχνουμε και άλλο (υπολογίζουμε περίπου πόσο θέλουμε), το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι.
7. Βράζουν 10 λεπτά, αφήνουμε στην άκρη.
8. Εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει τα βάζα, και τα καπάκια, τα έχουμε βάλει σε πετσέτα μπρούμυτα για μισή ώρα στους 100 βαθμούς.
9. Πιάνουμε με πετσέτα το βάζο ζεστό και ρίχνουμε τα πιπέρια.
10. Ρίχνουμε τα μυρωδικά πιπέρια κ.λ.π. και με κουτάλα ρίχνουμε την άλμη ζεστή.
10. Κουνάμε λίγο να ανεβούν μερικές φυσαλίδες, γεμίζουμε ένα πόντο από το καπάκι.
Να ξέρετε ότι αν ακουμπάει στο καπάκι στην άλμη σκουριάζει.