piperopita b 5

Πιπερόπιτα

Φανταστική πιπερόπιτα και πολύ γευστική. 

Η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης δίνει έξτρα γλυκύτητα σε αυτή την πίτα.

Υλικά: 
πιπεριές διάφορες κυρίως Φλωρίνης, 
κρεμμύδια 2 μεγάλα,
1-2 σκελίδες σκόρδο, 
λίγο μαϊντανό και άνηθο πολύ ψιλοκομμένα, 
1 ντομάτα κομματάκια χωρίς τα σπόρια, 
τυρί φέτα, 
γραβιέρα, 
λίγο ζαμπόν κομματάκια, 
1 ποτηράκι του κρασιού τραχανά, 
πιπέρι μπόλικο, 
αλάτι λίγο αναλόγως τα τυριά.
Φύλλα χωριάτικα 4
Τα φύλλα εννοώ δικά μας. Αγοραστά βάλτε μισό κιλό.
λάδι συνολικά 2 ποτηράκια του κρασιού περίπου.
(Προαιρετικά λουκάνικα και μπέικον κομματάκια μικρά).
piperopita b 4
piperopita b 1
1. Σε τηγάνι βαθύ ρίχνουμε 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι να ζεσταθεί.
 
2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια (2 μεγάλα) ψιλοκομμένα να μαραθούν καλά.
piperopita b 2
3. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις πιπεριές κομμένες κομματάκια, μετά το σκόρδο τριμμένο, το ζαμπόν κομματάκια και την ντομάτα κομματάκια (εγώ έβαλα τοματίνια) (το μπέικον και τα λουκάνικα αν βάλετε).
 
4. Αφήνουμε να πιούν όλο το νερό που έβγαλαν.
 
5. Μεταφέρουμε το υλικό σε λεκάνη (εκτός φωτιάς).
Ρίχνουμε μέσα την φέτα χοντροκομμένη, την γραβιέρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη, τα μυρωδικά, τον τραχανά, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε.
piperopita b 4

6. Στρώνουμε ένα φύλλο, λαδώνουμε, μετά δεύτερο, ρίχνουμε το υλικό μετά τα άλλα δύο φύλλα, λαδώνουμε και ψεκάζουμε νερό.

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω.

8. Ένα τέταρτο πριν το τέλος ακουμπήστε το ταψί στον πάτο του φούρνου. Μην φοβάστε, δεν καίγεται απλώς κάνει τέλεια το κάτω φύλλο.

Αξίζει αυτή η πίτα!