Πίτα στο τζάκι

Αν έχετε τζάκι φτιάξτε μικρές πιτούλες, εύκολες, νόστιμες κυρίως για τα παιδιά.

Δεν φαντάζεστε νοστιμιά. 

Αν έχετε μικρά παιδιά, φτιάξτε το μαζί με τα παιδιά, θα ενθουσιαστούν.

Έτσι έκανα όταν είχα τα παιδιά μου μικρά…

 


Υλικά:
Φτιάχνουμε ένα πρόχειρο ζυμαράκι με
αλεύρι,
λίγο αλατάκι,
λίγο λαδάκι,
λίγο ξύδι
και νερό χλιαρό. 
 
 
pita tzaki 3
pita tzaki 1
Ανοίγουμε ένα μικρό φύλλο, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, εγώ έχω αυτά του ζαχαροπλαστείου που έχουν σιροπιαστά. 

Προσοχή, μην βάλετε αυτά τα αλουμινένια μιας χρήσης γιατί θα καεί η πίτα.
 
Λαδώνουμε το ταψάκι. 
Βάζουμε ένα φυλλάρακι κάτω να προεξέχει, ρίχνουμε μέσα τριμμένη φέτα, πιπέρι ή και δυόσμο ή και ανθότυρο. 
Φτιάχνουμε άλλο ένα φυλλαράκι μικρό, ίσα με το ταψάκι και το βάζουμε από πάνω. Τότε γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν (Όχι σε κόρθο) απλά τα ρίχνουμε πάνω (Φωτογραφία). 
pita tzaki 2

Λαδώνουμε και ψεκάζουμε λίγο νερό. Δεν κόβουμε την πίτα.

Μπορούμε να ρίξουμε μέσα τυριά (εκτός από κεφαλοτύρι), ζαμπόν, αλλαντικά διάφορα. Επίσης μπορούμε να την κάνουμε χορτόπιτα, αλλά τα σπανάκια ή χόρτα πρέπει πρώτα να τα τσιγαρίσετε με το κρεμμύδι να μαραθούν καλά.

 Τώρα βγάζουμε κάρβουνα, αφήνουμε λίγο και μετά βάζουμε το ταψάκι πάνω στα κάρβουνα.

pita tzaki 4
Με σπάτουλα παρακολουθούμε μην καεί από κάτω. Όταν πάρει χρώμα (γύρω στα 6, 8 λεπτά), γυρίζουμε την πίτα να ψηθεί και η πάνω μεριά.