Πορτοκαλόγλυκο

πορτοκαλογλυκο 2

Ένα πορτοκαλόγλυκο φανταστικό!!

Μία δροσερή λύση για ένα ελαφρύ γλυκό το καλοκαίρι.

 

ΥΛΙΚΑ:
800 γραμμάρια χυμό από φρέσκα πορτοκάλια,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
140 νισεστέ,
(κορν φλάουρ),
καρύδια χοντροκομμένα,
γλυκό πορτοκάλι.
πορτοκαλογλυκο 1
1. Στίβουμε τα πορτοκάλια, τα σουρώνουμε ζυγίζουμε 800 γραμμάρια.
2. Ρίχνουμε το χυμό στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
3. Ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσει.
4. Μετά ρίχνουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5. Μετά βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια.
6. Μόλις δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τα καρύδια και τα κομματάκια γλυκό πορτοκάλι.
Μπορείτε να ρίξετε άλλο γλυκό (αν δεν έχετε πορτοκάλι) όπως περγαμόντο νεράτζι κ.λ.π.
7. Μόλις πήξει κάνει τρυπούλες σε μπουρμπουλήθρες.
πορτοκαλογλυκο 3
8. Το ρίχνουμε σε φόρμα που την έχουμε βρέξει.
9. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Μετά το γυρίζουμε στην πιατέλα.
Είναι υπέροχο γλυκό!!!!