prasopiperopita 4

Πρασοπιπερόπιτα

Μια έμπνευση της στιγμής έμελλε να γίνει μια φανταστική πρασοπιπερόπιτα!!!!

Υλικά:
 
3 μεγάλα πράσα κομμένα ροδέλες,
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες μικρά κυβάκια,
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο μούλτι,
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
300 γραμμάρια φέτα,
150 γραμμάρια ανθότυρο,
1 σφηνάκι ρύζι Καρολίνα,
πιπέρι μπόλικο,
αλάτι αναλόγως τη φέτα.
prasopiperopita 1
Σε ελάχιστο λάδι (1 σφηνάκι) σωτάρω πρώτα το κρεμμύδι και το πράσο.
Συνεχίζω με τις πιπεριές.
Βγάζω από την φωτιά και ρίχνω τα υπόλοιπα.
Έχω ανοίξει δικό μου φύλλο ψιλό και βάζω ένα φύλλο στον πάτο του ταψιού.
Το λαδώνω βάζω το δεύτερο από πάνω και την γέμιση.
Σκεπάω με το 3ο φύλλο, το λαδώνω, μετά και το 4ο και το λαδώνω πιο καλά.
Κόβω σε κομμάτια μόνο το πάνω φύλλο.
prasopiperopita 2
Φύλλο:

μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,
1 σφηνάκι ξύδι,
1 κ.γ. αλάτι,
2 ποτήρια νερό χλιαρό περίπου.
prasopiperopita 3
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.