Πρασόπιτα με φέτα και γιαούρτι

Αυτή η πρασόπιτα είναι από τις καλύτερες που έχω φτιάξει

prasopitafeta 4
prasopitafeta 2

Υλικά για το φύλλο:

μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
1 σφηνάκι ξύδι, 
ένα σφηνάκι λάδι, 
1 κ.γ. αλάτι,
νερό όσο πάρει να γίνει μια ζύμη ούτε σκληρή ούτε μαλακιά αλλά να ξεκολλάει από το τοίχωμα της λεκάνης.

prasopitafeta 1

Υλικά για την πρασόπιτα με φέτα και γιαούρτι

4 πράσα κομμένα λεπτές ροδέλες, 
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 
μισό ματσάκι άνηθο και μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα, 
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, 
200 γραμμάρια φέτα, 
1 ποτηράκι του κρασιού τραχανά, 
πιπέρι μπόλικο, 
αλάτι λίγο, 
λάδι 1 ποτηράκι του κρασιού και λίγο για τα φύλλα.

prasopitafeta 3

Πρώτα ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να σφίξει. Μετά ανοίγουμε τα φύλλα.

Έχω φτιάξει τη γέμιση από πριν ως εξής:
 
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε καλά να μαραθούν τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ριχνουμε την φέτα χοντροκομμένη, τον τραχανά, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο, το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε 4 φύλλα ή βάζουμε αγοραστά (για πίτα).
Βάζω τα μισά από κάτω, στην μέση το υλικό και τα υπόλοιπα από πάνω.
Λαδώνουμε όλα τα φύλλα και το τελευταίο και ψεκάζουμε με λίγο νερό.
Προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα.
Ένα τέταρτο πριν βάζουμε το ταψί να ακουμπάει στον πάτο του φούρνου.
Είναι μια γευστικότατη πίτα!!!
prasopitafeta 5