prasotiropita 9

Πρασοτυρόπιτα στρογγυλή

Μπορείτε επίσης να την φτιάξετε με αγοραστό φύλλο.

ΦΥΛΛΟ:
 
  • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • ένα σφηνάκι ξύδι,
  • ένα σφηνάκι λάδι,
  • ένα κ.γ.αλάτι,
  • νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
 
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Αφήνουμε μισή ώρα στην άκρη.
Όσο ζυμάρι σας μένει από φύλλα βάλτε το στην κατάψυξη, μετά γίνεται πιο καλό.
prasotiropita 10
prasotiropita 1
Κόβουμε 2 μεγάλα πράσα ροδέλες,
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
άνηθο 1 ματσάκι,
μαϊντανό ένα τρίτο από το ματσάκι
όλα ψιλοκομμένα.
Λάδι βάζουμε 1 ποτηράκι του κρασιού,
τυρί φέτα τριμμένη με τα χέρια 250 γρμ,
ανθότυρο τριμμένο 100 γρμ,
γιαούρτι ένα κεσεδάκι,
ενα κ.γ.ρυζι,
σουσάμι προαιρετικά.
prasotiropita 2
prasotiropita 3
Βάζουμε το λαδάκι σε κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και τα γυρίζουμε να μαραθούν λίγο.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τα μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι ελάχιστο ή καθόλου αναλόγως τα τυριά, τα τυριά ,το ρύζι και τελευταίο το γιαούρτι.
prasotiropita 4
prasotiropita 5
Ανοίγουμε στενόμακρα φύλλα πλάτους 15 cm και μάκρος όσο μπορούμε (φωτογραφία).
prasotiropita 6

Βάζουμε στην μέση κατά μήκος την γέμιση, και τυλίγουμε (φωτογραφία), 

prasotiropita 7

Tο βάζουμε σιγά σιγά στριφογυρίζοντας στο λαδωμενο ταψί μας (φωτογραφία).

prasotiropita 8
Λαδώνουμε από πάνω και ρίχνουμε σουσάμι αν θέλουμε.
prasotiropita 9
Ψήνουμε σχεδόν 1 ώρα στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω.
Μυστικό: 

Ένα τέταρτο πριν, βάζουμε την πίτα μας να ακουμπάει στον πάτο του φούρνου.