prasopita 5

Πρασοτυρόπιτα

Πρασοτυρόπιτα φανταστική με τσακαλωμένα φύλλα
 
Υλικά:

1 πράσο κομμένο ροδέλες μικρές,
1 σφηνάκι λάδι,
300 γρμ φέτα,
1 κεσεδάκι μικρό γιαούρτι,
3 αυγά,
100 γρμ πεκορίνο,
100 γρμ ανθότυρο,
50 γρμ γάλα,
μοσχοκάρυδο τριμμένο,
πιπέρι και αλάτι με προσοχή.
Θα χρειαστεί και λίγο λαδάκι να λαδώσουμε τα φύλλα.
 
 
Για το φύλλο:
 
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 σφηνάκι λάδι,
1 σφηνάκι ξύδι,
μισό κ.γ.αλάτι, 
νερό χλιαρό όσο πάρει.
 
 
 
Πριν ξεκινήσω την πίτα μου θα ζυμώσω τα υλικά για το φύλλο και θα το αφήσω να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Σε τηγάνι ρίχνω το λαδάκι και το πράσο και σωταρω να ασπρίσει, αφήνω να κρυώσει.
 
Χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το γάλα, τα τυριά τριμμένα και σπασμένα, το πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι,το πράσο, και το αλάτι αναλόγως πόσο αλμυρά είναι τα τυριά.
 
Ανοίγω ένα φύλλο και το στρώνω στο ελαφρώς λαδωμένο ταψί μου.
 
Μετά ανοίγω ένα δεύτερο φύλλο όσο πιο λεπτό μπορώ, το στρώνω σαν τσαλακωμένο πάνω στο πρώτο φύλλο το οποίο έχω λαδώσει ελαφρά.
 
Ρίχνω λίγο από το υλικό μου, το στρώνω.
 
Ανοίγω άλλο φύλλο πάλι λεπτό, το στρώνω τσαλακωμένο, ρίχνω υλικό.
 
Συνολικά έχω μέσα τρεις στρώσεις υλικό και συνολικά 5 φύλλα.
 
Ψήνω στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα.
 
prasopita 3
prasopita 1

Μυστικό:

Τα μέσα φύλλα της πίτας πρέπει να είναι πιο λεπτά.
prasopita 2

Στο τελευταίο τέταρτο βάζω το ταψί μου να ακουμπάει στην βάση του φούρνου. Μην φοβάστε, δεν καίγεται ίσα ίσα θα κάνει το κάτω φύλλο τραγανό, τέλειο!! 

prasopita 4