psari patates 5

Ψάρια με πατάτες στο φούρνο

Πολύ εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, το ψαράκι είναι μία λύση για κάθε ημέρα της εβδομάδας. 

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μία ευλογημένη χώρα που μας προμηθεύει φρέσκο ψάρι όλες τις εποχές του χρόνου. 

Ας το εκμεταλλευτούμε!

Ξεκινάμε και κόβουμε τις πατάτες όπως τις κόβουμε για τηγανητές.
 
Τις λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι ρίγανη, και ανακατεύουμε. στρώνουμε στο ταψί.
 
Σε ένα μπολ ρίχνουμε αλεύρι, πάπρικα γλυκιά, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη.
 
Ανακατεύουμε και αλευρώνουμε τα ψάρια. τα βάζουμε πάνω στις πατάτες και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
 
Αν θέλουμε στρώνουμε αντικολητικο χαρτί στο ταψί.
 
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς πάνω και κάτω αντιστάσεις για μισή ώρα.
Σστο πιάτο μας ρίχνουμε λεμόνι.
 
Γίνεται ένα πολύ ωραίο φαγητό και ελαφρύ.
psari patates 4
psari patates 1

Βήμα 1.

Κόβουμε πατάτες.

Λαδώνουμε.

psari patates 2

Βήμα 2. 

Αλευρώνουμε ψάρια.

psari patates 3

Βήμα 3.

Βάζουμε τα ψάρια από πάνω από τις πατάτες.