Ψητά λαχανικά στα κάρβουνα

Υλικά:

Πιπεριές τύπου “κέρατο”

Πιπεριές Φλωρίνης

Κολοκυθάκια

Μελιτζάνες

Όλα κομμένα σε φέτες λεπτές

Ελαιόλαδο

Κρέμα μπαλσάμικο

ψητά λαχανικά στο τζάκι 1
ψητά λαχανικά στο τζάκι 3

Ετοιμάστε τα λαχανικά στην ψησταριά (προτιμάμε ψησταριά με ποδαράκια) και βγάζουμε λίγο κάρβουνο στην άκρη. 

Περιμένουμε λίγο να κατεβάσει θερμοκρασία να μην κάψουμε τα λαχανικά μας, και μετά τα βάζουμε να ψηθούνε. 

Επειδή είναι λεπτά γυρίζουμε γρήγορα τη σχάρα και αν θέλουμε τα λαδώνουμε με ένα πινέλο σιλικόνης βουτυγμένο στο ελαιόλαδο.

Ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλουμε τα βγάζουμε και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα μπαλσάμικο και αν θέλουμε και λίγο ελαιόλαδο παραπάνω.

Γίνεται και με λεμόνι ή και με ξύδι. Είναι εξίσου νόστιμα.

Τα λαχανικά στη σχάρα είναι η πιο εύκολη λύση για βραδυνό, για συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα και για σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!