Ψωμάκι απλό

ΨΩΜΊ ΑΛΛΙΏΣ, ΥΠΈΡΟΧΟ, ΕΥΚΟΛΟ!!!!!

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι ζυμωτό ή για όλες τις χρήσεις,
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι,
2 χαρτάκια μαγιά,
νερό μισό κιλό η όσο πάρει (Παίρνει 2 ποτήρια νερό της βρύσης).
 
 
 
 
 
Δεν φαντάζεστε τι νόστιμο.
Την άλλη μέρα το βάζω στο ψυγείο και περνάμε μέρες.
Πιστεύω πιο λεπτομερή περιγραφή δεν θα βρείτε.
Είναι τέλειο, φτιάξτε το!!
psomaki aplo 4
psomaki aplo 1
Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το νερό.
Με την μαρίζ παίρνουμε αλεύρι από τριγύρω ώσπου να γίνει ζυμάρι μαλακό.
Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το νερό.
Με την μαρίζ παίρνουμε αλεύρι από τριγύρω ώσπου να γίνει ζυμάρι μαλακό.
psomaki aplo 2
Σκεπάζουμε πάλι 20 λεπτά και τότε ρίχνουμε το αλάτι.
Ζυμώνουμε λίγο και σκεπάζουμε κάπου ζεστά (εγώ βάζω πετσέτα και κουβέρτα).
Αφήνουμε 3 ώρες.
Τότε βάζουμε το ζυμάρι μας στον πάγκο μας πάνω σε λίγο αλευράκι.
Ζυμώνουμε και βλέπουμε πως είναι μαλακό και εύκολο.
psomaki aplo 3
Κάνουμε ένα καρβέλι, το βάζουμε στο ταψί ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο η σε αντικολητικο χαρτί.
Χαράζουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε μέσα στον φούρνο ανάβοντας στους 30 βαθμούς.
Όταν φουσκώσει πολύ (μισή ώρα) βγάζουμε την πετσέτα και ρίχνουμε πάνω λίγο αλευράκι.
Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι και ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε τρία τέταρτα βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε 1 τέταρτο να πάρει χρώμα.