Υλικά:
2 ποτήρια αλεύρι “ζυμωτό”,
2 ποτήρια αλεύρι ολικής άλεσης,
1 ποτήρι για όλες τις χρήσεις,
μισό ποτήρι καλαμποκάλευρο,
2 κ.γ. κοφτές αλάτι,
1 κ.γ. ζάχαρη,
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι,
2 χαρτάκια μαγιά,
2,5 -3 ποτήρια νερό ελάχιστα χλιαρό.
Τα ανακατεύω όλα μαζί.
Τα ζυμώνω να ενωθούν και να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Το βάζω στο ψυγείο όλη νύχτα.
Το πρωί το ζυμώνω με λίγο αλευράκι.
Το βάζω σε αλευρωμένο ταψί.
Ρίχνω και πάνω ελάχιστο αλεύρι.
Το χαράζω ελαφρά.
Αφήνω κάπου σκεπασμένο για 2 ώρες.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά.
Φανταστικό ψωμί!!!!
Το χωρίζω σε κομμάτια και το βάζω στην κατάψυξη (γιατί τρώμε λίγο).