Ψωμί τραγανό

ΨΩΜΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟ. ΤΕ-ΛΕΙ-Ο!!!!!!

 

Υλικά:

400 γραμμάρια αλεύρι ζυμωτό,
300 γραμμάρια νερό της βρύσης,
1 χαρτάκι μαγιά,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
promi tragano 5
promi tragano 7
Σε λεκάνη ριχνω το νερό και το αλεύρι και ανακατεύω με την μαρίζ.

Σκεπάζω για μία ώρα ζεστά με πετσέτα και πάνω κουβέρτα.

Μετά ρίχνω την μαγιά και το γυρίζω λίγο να ζυμωθεί κάπως.

Σκεπάζω πάλι για 20 λεπτά και τότε ρίχνω το αλάτι και το γυρίζω λίγο να πάει παντού.

Σκεπάζω άλλα 20 λεπτά.

Μετά βρέχω τα χέρια μου και το ζυμώνω όπως είναι μέσα στην λεκάνη.

Αφήνω 1 ώρα σκεπασμένο.
 
Μετά το βγάζω στον πάγκο μου όπου έχω ρίξει λίγο αλεύρι.
promi tragano 1
promi tragano 2
promi tragano 4
Ζυμώνω ως εξής:
Ανοίγω με τα χέρια μου σαν λαγάνα και το τυλίγω (φωτογραφίες).
Αυτό θα το κάνω 4 φορές.
Μετά το κάνω καρβελάκι και το βάζω σε ταψί ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο.
promi tragano 3
Χαράζω το ψωμί.
Σκεπάζω το ταψί με καπάκι, το βάζω στον φούρνο και τον ανάβω στους 200 βαθμούς.
promi tragano 6
Σε μισή ώρα βγάζω το καπάκι και ψήνω ακόμα ένα τέταρτο η ώσπου να πάρει χρώμα.
Από τα πιο νόστιμα ψωμιά που έχω φάει!!