Skip to content
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Menu
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Ψωμί στο Τζάκι
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι,
1 χαρτάκι μαγιά,
λίγο αλάτι,
1 κ.σ. λάδι,
1 κ.γ. ζάχαρη,
νερό μισό ποτήρι χλιαρό.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι, μαγιά ζάχαρη.
Μετά ρίχνουμε το λάδι και το νερό χλιαρό (όχι ζεστό), σιγά σιγά.
Φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι το σκεπάζουμε κάπου ζεστά ώσπου να φουσκώσει λίγο.
Εγώ το έβαλα κοντά στο τζάκι μισή ώρα.
Μετά το ζυμώνουμε λίγο να ξεφουσκώσει.
Σε ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο, βάζω το καρβελάκι μου.
Το βάζω στο τζάκι στην άκρη (φωτογραφία).
Το σκεπάζω με ένα άλλο ταψάκι και βάζω πάνω του κάρβουνα.
Το αφήνω μία ώρα και μετά το βγάζω και είναι έτοιμο.
Ένα ζεστό ψωμί με ωραία κόρα πάνω και κάτω!!!!