Ψωμί ζυμωτό

Ένα ψωμάκι ζυμωτό νοστιμότατο και εύκολο!!
psomaki zimoto 5
psomaki zimoto 1
psomaki zimoto 4
Υλικά:
Μισό κιλό αλεύρι για ζυμωτό ψωμί,
1 χαρτάκι μαγιά ξερή λάδι ένα σφηνάκι,
ζάχαρη 1κ.γ. ,
1 κ.γ .αλάτι,
1 μεγάλο ποτήρι νερό (σε θερμοκρασία δωματίου).
psomaki zimoto 2

1. Τα ανακατεύω καλά όλα και γίνεται ένα ζυμάρι μάλλον μαλακό, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

psomaki zimoto 3
2. Βάζω το ζυμάρι στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα κουζίνας μετά με πετσέτα μπάνιου ή κουβερτάκι.
psomaki zimoto 8
3. Αφήνω 2 ώρες. Αυτό πρέπει να έχει διπλασιαστεί.
psomaki zimoto 7
4. Τότε το ζυμώνουμε ελαφρά ίσα να φύγει ο αέρας.
 
5. Το βάζουμε σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά και ρίχνουμε πάνω αλεύρι, το κάνουμε καρβελάκι ή φρατζόλα.
 
6. Χαράζουμε με μαχαίρι πάνω πάνω.
 
7. Το σκεπάζουμε πάλι όπως πριν.
psomaki zimoto 6
8. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα. Σε δύο ώρες είναι έτοιμο.
 
Αν δείτε και πάρει το επιθυμητό χρώμα νωρίτερα, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.
 
Είδατε τι εύκολο; Έκοψα ζεστό και το έφαγα με φέτα !!!!