Ραβανί με καρύδα

Το ωραίο γλυκό της Κυριακής 

Υλικά:
300 γρμ σιμιγδάλι χοντρό, 
100 γρμ καρύδα, 
200 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 
200 γρμ ζάχαρη, 
1 κ.γ.μπαίκιν, 
ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι, 
βούτυρο γάλακτος 150 γρμ, 
5 αυγά (Αν είναι χωριάτικα γίνεται κίτρινο), 
1 ποτήρι νερό, 
μαστίχα τριμμένη δύο δάκρυα, 
ελάχιστο αλάτι (στην μύτη του κουταλιού).

ραβανι 3
ραβανι 8

1. Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλή μαρέγκα, αφήνουμε στην άκρη. 

2. Σε λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο το χτυπάμε καλά (εγώ με μίξερ χειρός), μετά την ζάχαρη χτυπώντας ρίχνουμε τους κρόκους, μετά λίγο απ’ όλα σιγά σιγά χτυπώντας πάντα, εναλάξ. 

Δηλαδή λίγο σιμιγδάλι, μπαίκιν, καρύδα, νερό, αλεύρι, ξύσμα, αλάτι, μαστίχα. 

3. Βουτυρώνουμε πολυ ελαφρά ένα ταψί 30 νούμερο και το πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι. 

4. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή λίγο παραπάνω. 

5. Βάλτε ένα ξυλάκι ή μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο. 

ραβανι 7
ραβανι 4

ΣΙΡΟΠΙ: 
2 ποτήρια ζάχαρη, 
3 ποτήρια νερό, 
μια φλούδα από λεμόνι. 

6. Να βράσουν 10 λεπτά (μην είναι σαν νερό), το ένα κρύο, το άλλο ζεστό. 

7. Το σιρόπι με κουτάλα σιγά σιγά, όχι μεμιάς. 

8. Μετά ρίχνουμε πάνω καρύδα.