Ραβανί b 2

Ραβανί

Απλά και αγαπημένα, 
Ραβανί εύκολο

 

ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά,
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χοντρό,
1 ποτήρι του νερού αλεύρι ΑΠ,
3/4 του ποτηριού λάδι ή βούτυρο (εγώ έβαλα γάλακτος),
μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
λίγο αλάτι,
1 ποτήρι νερό,
ξύσμα από ένα λεμόνι.
1. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.

2. Σε λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, συνεχίζουμε με το λάδι ή το βούτυρο λιωμένο (Όχι ζεστό).

3. Μετά την μαρέγκα, συνεχίζουμε με το μίγμα από αλεύρι+σιμιγδάλι+μπαικιν+αλάτι (Τα έχουμε ανακατέψει πριν).

4. Και τέλος ρίχνουμε το νερό.

5. Στρώνουμε το μίγμα σε ταψί και ρίχνουμε πάνω αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά).

6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο = πάνω/κάτω για 45 λεπτά.
 
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη,
4 ποτήρια νερό,
μία φλούδα λεμόνι να έχει και σάρκα,
3-4, σπυράκια μαστίχα.
 
7. Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά, πετάμε την μαστίχα και το λεμόνι.

8. Σιροπιάζουμε το ένα κρύο και το άλλο ζεστό.

Καλή επιτυχία!!!
Ραβανί b