Ραβιόλια χειροποίητα

Ραβιόλια φανταστικά. Με τυρί ή σπανάκι ή α λα κρεμ.

Υλικά για την ζύμη:
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα,
3 κουταλιές της σούπας λάδι,
3 αυγά,
λίγο αλάτι.
ravioli 7
ravioli 8
Γέμιση 1)
τυριά τριμμένα και ανακατεμένα με ελάχιστο γάλα.
 
Γέμιση 2)
κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο,
σπανάκι ψιλοκομμένο,
άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι
Σωταρισμενα σε ελάχιστο λάδι.
 
Α ΛΑ ΚΡΕΜ:
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος,
1 σφηνάκι γάλα,
2 κ.σ. βούτυρο πιπέρι,
κομματάκια ζαμπόν.
 
tagliatale 1
Σε τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζαμπόν να σωταριστεί (ή μπέικον) βράζουμε για 5 λεπτά.
Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, το λάδι, το αλάτι, το γάλα.
Ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και στο μίξερ.
Αφήνουμε μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλο.
Μπορείτε να το βάλετε στην μηχανή για φύλλο, αν έχετε.
ravioli 2

Μετά κόβετε τετράγωνα μικρά ή μεγάλα.

ravioli 3
 Βάζουμε στην μέση λίγο υλικό και βάζουμε από πάνω ένα τετράγωνο και κλείνουμε καλά.
Μην αφήνετε να στεγνώσουν τα φύλλα.
 Ξεκινήστε να γεμίζετε με τη γέμιση.
ravioli 6
Τα βράζουμε σε καυτό νερό για 10 λεπτά.
Μετά τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο κατευθείαν στην πιατέλα και μπόλικο τυρί.
Ή ρίχνουμε κρέμα.
Όπως και να τα σερβίρουμε είναι τέλεια!!!
ravioli 5