Ας αλλάξουμε θέμα. Πώς καθαρίζουμε την παστή ρέγγα.
Η ρέγγα ψήνεται στην φλόγα…
Στην Τέμενη παλιά κάποιοι την έλεγαν “σκουράντζο” ή και δικηγόρο.
Κάποτε άναβαν εφημερίδες και την έκαιγαν.
Το χειμώνα στο τζάκι με μακριά πηρούνα την καίω στην φωτιά.
Όμως το πιο εύκολο είναι αυτό:
Βάζουμε την ρέγγα στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ 5-10 λεπτά ή ώσπου να σκάσει.
Βγάζουμε πανεύκολα την πέτσα, μετά με προσοχή τα φιλέτα.
Θα δούμε ότι τα περισσότερα κόκαλα μένουν στο κεντρικό κόκαλο.
Αφαιρούμε εύκολα τα λιγα κόκαλα που έχουν απομείνει.
Ρίχνουμε λάδι και λεμόνι κατά βούληση και είναι πολύ πιο νόστιμη από την έτοιμη.