revithokeftedes4

Ρεβυθοκεφτεδες

Οι ρεβυθοκεφτέδες είναι ένα νόστιμο και διασκεδαστικό φαγητό που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι. Απλώς αναμίξε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το μπέικιν πάουντερ και τα αρωματικά, διάμορφωσε μπαλίτσες και τηγάνισε.

Από τα πιο θρεπτικά όσπρια, οι ρεβυθοκεφτέδες αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα γεύμα που θα ικανοποιήσει την όρεξη σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο για να δώσεις μια φρέσκια νότα στα φαγητά σου.

Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερη ποικιλία στην γεύση, μπορείς να πειραματιστείς με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις λίγη πάπρικα για μια πιο πικάντικη γεύση ή κάρυ για μια εξωτική νότα.

Επίσης, μπορείς να πειραματιστείς με διάφορα λαχανικά για περισσότερη υφή και γεύση. Προσθέστε λίγα κομματάκια καρότου ή ακόμα και φέτα και θα εκπλαγείτε με τη γεύση.

Ό,τι πιο νόστιμο ακόμα και γι’αυτούς που δεν τους αρέσουν τα ρεβύθια! Καταπληκτική συνταγή!

 

Υλικά:

200 γραμμάρια ρεβύθια, στο νερό από το βράδυ. Βράσιμο πολύ καλά. 

άνηθο,

μαϊντανό,

δυόσμο,

2 φρέσκα κρεμμυδάκια όλα πολύ ψιλοκομμένα (με το χέρι αυτά),

1 κ.σ. λάδι, 

3 κ.σ. αλεύρι,

μισό χαρτάκι μπαίκιν,

αλάτι,

πιπέρι,

πάπρικα γλυκιά,

λίγο κύμινο,

κουρκουμάς,

χυμό λεμονιού 2 κ.σ.

revithokeftedes1
revithokeftedes2

1. Βάζουμε τα ρεβύθια στο μούλτι μαζί με 1 κρεμμύδι μεγάλο, και σε ένα μπωλ προσθέτουμε όλα τα υλικά.

2. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε δύο ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

revithokeftedes3

3. Λαδωνουμε τα χέρια μας να μην κολλάει η ζύμη, πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά και τα πιέζουμε να είναι πλακέ.

patatokeftedes6

4. Aλευρώνουμε και τηγανίζουμε όπως τους κεφτέδες. 

revithokeftedes5

5. Βάζουμε σε χαρτί υγείας να απορροφήσει να πολλά λάδια και απολαμβάνουμε. Εϊναι τέλοιοι!