Ό,τι πιο νόστιμο ακόμα και γι’αυτούς που δεν τους αρέσουν τα ρεβύθια! Καταπληκτική συνταγή!
Υλικά:
200 γραμμάρια ρεβύθια, στο νερό από το βράδυ. Βράσιμο πολύ καλά.
Βάζουμε τα ρεβύθια στο μούλτι μαζί με 1 κρεμμύδι μεγάλο, και σε ένα μπωλ ανακατεύουμε:
άνηθο,
μαϊντανό,
δυόσμο,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια όλα πολύ ψιλοκομμένα (με το χέρι αυτά),
1 κ.σ. λάδι,
3 κ.σ. αλεύρι,
μισό χαρτάκι μπαίκιν,
αλάτι,
πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά,
λίγο κύμινο,
κουρκουμάς,
χυμό λεμονιού 2 κ.σ.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε δύο ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Λαδωνουμε τα χέρια μας να μην κολλάει η ζύμη, πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά και τα πιέζουμε να είναι πλακέ.
Aλευρώνουμε και τηγανίζουμε όπως τους κεφτέδες.
Βάζουμε σε χαρτί υγείας να απορροφήσει να πολλά λάδια και απολαμβάνουμε. Εϊναι τέλοιοι!