revithokeftedes4

Ρεβυθοκεφτεδες

Ό,τι πιο νόστιμο ακόμα και γι’αυτούς που δεν τους αρέσουν τα ρεβύθια! Καταπληκτική συνταγή!


Υλικά:

 

200 γραμμάρια ρεβύθια, στο νερό από το βράδυ. Βράσιμο πολύ καλά. 

 

Βάζουμε τα ρεβύθια στο μούλτι μαζί με 1 κρεμμύδι μεγάλο, και σε ένα μπωλ ανακατεύουμε:

 

άνηθο,

μαϊντανό,

δυόσμο,

2 φρέσκα κρεμμυδάκια όλα πολύ ψιλοκομμένα (με το χέρι αυτά),

1 κ.σ. λάδι, 

3 κ.σ. αλεύρι,

μισό χαρτάκι μπαίκιν,

αλάτι,

πιπέρι,

πάπρικα γλυκιά,

λίγο κύμινο,

κουρκουμάς,

χυμό λεμονιού 2 κ.σ.

revithokeftedes1
revithokeftedes2

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε δύο ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

revithokeftedes3

Λαδωνουμε τα χέρια μας να μην κολλάει η ζύμη, πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά και τα πιέζουμε να είναι πλακέ.

patatokeftedes6

Aλευρώνουμε και τηγανίζουμε όπως τους κεφτέδες. 

 

revithokeftedes5

Βάζουμε σε χαρτί υγείας να απορροφήσει να πολλά λάδια και απολαμβάνουμε. Εϊναι τέλοιοι!