Ριγκατόνι με πέστο σάλτσα

pesto 3

Ιταλικό φαγητό, προερχόμενο από την Γένοβα. Η λέξη  pesto είναι η μετοχή του  ρήματος  pestare, που σημαίνει τρίβω, χτυπάω κάτι.

Εύκολο, νόστιμο και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία!!

Υλικά για το πέστο:

100 γραμμάρια παρμεζάνα,

4 φύλλα μεγάλα πλατύφυλλου βασιλικού,

δύο κουταλιές της σούπας κουκουνάρια,

4 σκελίδες σκόρδο,

50 γραμμάρια ελαιόλαδο,

μισή έως μία κουτάλα γεμάτη νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.

pesto 1

1. Στο μούλτι ή και στο γουδί χτυπάμε πρώτα το τυρί, τα σκόρδα, τον βασιλικό και τα κουκουνάρια. 

pesto 2

2. Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και τέλος το νερό από τα μακαρόνια (όχι καυτό). 

pesto 4

 Αναλόγως πόσο πηχτή ή νερουλή θέλουμε την σάλτσα μας, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Μπορείτε να φτιάξετε ριγκατόνι ή ότι ζυμαρικό θέλετε.