ρυζόγαλο

Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή για ρυζόγαλο.

Υλικά:
1 κούπα (φωτογραφία) ρύζι Καρολίνα,
4 κούπες νερό,
1 λίτρο γάλα οπωσδήποτε φρέσκο,
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια,
1 κούπα ζάχαρη (ή 2 κ.σ. στέβια).
ρυζογαλο
ρυζογαλο 1

Όταν λέμε 1 κούπα, εννοούμε την κλασσική κούπα για τον διπλό ελληνικό καφέ που πωλείται σε όλα τα παλαιά μαγαζιά με υαλικά και είδη σπιτιού.

ρυζογαλο 2
1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το ρύζι (πλυμμένο πάντα) σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πιει το νερό όλο ρίχνουμε την ζάχαρη και το γάλα χλιαρό.
ρυζογαλο 3
2. Έχουμε κρατήσει 1 κούπα γάλα κρύο και έχουμε ανακατέψει εκεί το άνθος.
Προσοχή να ανακατέψετε καλά γιατί το άνθος κολλάει στα τοιχώματα.
 
3. Αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει το γάλα με το ρύζι (να μη λιώσει).
ρυζογαλο 4
4. Μετά ρίχνουμε το άνθος και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για 1-2 λεπτά.
 
5. Σερβίρουμε αμέσως και ρίχνουμε κανέλλα από πάνω.
Είναι τέλειο!!!!