Αν είναι μία συνταγή για γλυκό του κουταλιού που χαρακτηρίζει την Αιγιάλεια αυτή είναι η Ροδοζάχαρη. Λέγεται και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο. Δείτε πώς φτιάχνεται!
Υλικά:
300 γραμμάρια ροδοπέταλα από μαγιάτικα τριαντάφυλλα
ή οποιαδήποτε τριαντάφυλλα του Μαΐου αρκεί να μυρίζουν,
600 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη,
μισό κουταλάκι του γλυκού ξινό (citric acid),
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι,
2 ποτήρια νερό