Ρύζι με άγρια Χόρτα

Το ρύζι με άγρια χόρτα φτιάχνεται ακριβώς όπως το σπανακόρυζο αλλά αντί για σπανάκι χρησιμοποιούμε άγρια χόρτα που είτε μαζεύουμε από ένα χωράφι είτε τα αγοράζουμε από τη λαϊκή.

Υλικά:
άγρια χόρτα από αυτά που φτιάχνουν πίτες.
 
Δηλαδή:
λίγα λάπαθα,
λίγες καυκαλήθρες,
λίγο μάραθο,
παπαρούνες,
λαγομαμάκια,
αγριόπρασα,
σκοινόπρασα κ.α.
 
Ρύζι Καρολίνα 1 ποτήρι,
νερό 2, 3 ποτήρια,
αλάτι και πιπέρι,
μισό ποτήρι λάδι,
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ,
2 λεμόνια.
spanakorizo agria xorta 4
spanakorizo agria xorta 1
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα αγριόπρασα και τα σχοινόπρασα ψιλοκομμένα.
Τα γυρίζουμε λίγο να ασπρίσουν και ρίχνουμε τα χόρτα κομμένα κομμάτια 3-4 πόντους.
spanakorizo agria xorta 2
Τα γυροφερνουμε λίγο και αυτά με την κουτάλα και ριχνουμε μισό ποτήρι νερό και τον πελτέ.
Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
Μετά ρίχνουμε 2 με 3 ποτήρια ζεστό νερό και το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πιεί το νερό, στίβουμε δύο λεμόνια.
spanakorizo agria xorta 3
Είναι μοναδικό φαγητό, πολύ νόστιμο.

Σημαντικό να ξέρετε:
οι καυκαλήθρες, το μάραθο και τα λάπαθα πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες διότι πειράζουν το στομάχι και τα έντερα.