Σάλτσα μακαρόνια

Σάλτσα μακαρονιών σε βάζα ή πολυμπάγκ.
 
Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις έτοιμες που πουλάνε στο σούπερ μάρκετ.
 
Ότι ερωτήσεις δεκτές.

ΥΛΙΚΑ:
Πέντε κιλά ντομάτες γινωμένες
Σάλτσα μακαρόνια 5
Σάλτσα μακαρόνια

1. Πλένουμε κόβουμε κομμάτια, αφαιρούμε όσα σπόρια μπορούμε και τις περνάμε στο μούλτι, (οι φλούδες δεν φαίνονται μετά ).

2. Σε μεγαλη κατσαρόλα βράζουμε δυνατά μισή ώρα να πιούν το πολύ νερό.

3. Σε τηγάνι ρίχνουμε ένα ποτήρι λάδι και τσιγαρΊζουμε λίγο (Να ασπρισουν) τρία κρεμμύδια μεγάλα περασμένα στο μούλτι και το ριχνουμε στον πολτό.

4. Ρίχνουμε πιπεριές κομμένες λωρίδες τρεις μεγάλες πράσινες και μια κόκκινη, μαϊντανό τρεις κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο, βασιλικό πλατυφυλλο τρεις κουταλιές της σούπας πολύ ψιλοκομμένο, μία κουταλιά γλυκού ρίγανη, αλάτι αρκετό (Δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας, πιπέρι ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο, ζάχαρη δύο κουταλιές της σούπας.

5. Τα βάζουμε να βράσουν δυνατά άλλη μισή ώρα.

6. Ετοιμάζουμε τα βάζα, τα πλένουμε πολύ καλά, δεν σκουπίζουμε με πετσέτα, στραγγίζουμε. 

7. Σε ταψί στρώνουμε πετσέτα βαμβακερή, βάζουμε τα βάζα μπρούμυτα και τα καπάκια δίπλα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για μισή ώρα.

8. Μετά με πετσέτα πιάνουμε τα βάζα και ρίχνουμε με κουτάλα την σάλτσα, όχι καυτή ούτε κρύα. 

Η σάλτσα θα είναι ούτε πηχτή ούτε νερουλή.

9. Αφήνουμε έναν πόντο από το καπάκι, κλείνουμε πολύ σφιχτά το καπάκι, βάζουμε μπρούμυτα και αφήνουμε 24 ώρες. 

10. Μετά γυρίζουμε το βάζο και με το δάχτυλο δοκιμάζουμε το καπάκι να μην κουνάει, να είναι σταθερό και ελαφρώς προς τα μέσα. Μπορεί να μείνει άφοβα ένα χρόνο εκτός ψυγείου.

Αν θέλετε αντί για βάζα γεμίζετε πολυμπάγκ και τοποθετείτε στον καταψύκτη.

Κονσερβοποίηση

1. Ετοιμάζουμε τα βάζα, τα πλένουμε πολύ καλά, δεν σκουπίζουμε με πετσέτα, στραγγίζουμε. 

2. Σε ταψί στρώνουμε πετσέτα βαμβακερη, βάζουμε τα βάζα μπρούμυτα και τα καπάκια δίπλα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για μισή ώρα.
 
3. Μετά με πετσέτα πιάνουμε τα βάζα και ρίχνουμε με κουτάλα την σάλτσα, όχι καυτή ούτε κρύα.
 
4. Η σάλτσα θα είναι ούτε πηχτή ούτε νερουλή, αφήνουμε έναν πόντο από το καπάκι, κλείνουμε πολύ σφιχτά το καπάκι, βάζουμε μπρούμυτα και αφήνουμε 24 ώρες.
 

5. Μετά γυρίζουμε το βάζο και με το δάχτυλο δοκιμάζουμε το καπάκι να μην κουνάει, να είναι σταθερό και ελαφρώς προς τα μέσα.

Σάλτσα μακαρόνια 4
Σάλτσα μακαρόνια 2
Μπορεί να μείνει άφοβα ένα χρόνο εκτός ψυγείου.
 
Σάλτσα μακαρόνια 3

Προσοχή γιατί με μεγάλη ποσότητα και δυνατή φωτιά πιτσιλάει μπορεί να καήτε.

Σάλτσα μακαρόνια 6
Αν θέλετε αντί για βάζα γεμίζετε πολυμπάγκ και τοποθετείτε στον καταψύκτη.